Latvijas augstskolās 725 jaunieši studēs ar Vītolu fonda administrētajām stipendijām

Astoņpadsmit darbības gadu laikā Vītolu fonds ir pierādījis, ka līdzcilvēku atsaucība, pretimnākšana, nesavtīgs atbalsts ir vērtības, kuras saglabāsies visos laikos un apstākļos. Pandēmijas laiks bija sarežģīts, bet, rodot spēku grūtībās, ziedotāji turpina atbalstīt Latvijas jauniešus ceļā uz izglītību.

Pateicoties vairāk nekā 200 ziedotājiem no Latvijas, Amerikas, Austrālijas, Kanādas, Lielbritānijas, Venecuēlas un Zviedrijas, jauno mācību gadu Latvijas augstskolās uzsāks 725 studenti – no tiem 265 pirmkursnieki, bet 460 esošie stipendiāti studijas turpinās. Gada laikā stipendijās plānots izmaksāt vairāk nekā 1,4 miljonus eiro.

Ne tikai ziedotāji, bet arī bijušie stipendiāti pirms studiju gada sākuma vienojās akcijā – atbalsts "Draugu stipendijai", īstenojot fonda vēlējumu: "Ar izglītību sasniegt dzīvē tādu līmeni, lai varētu nākotnē palīdzēt citiem." Bijusī stipendiāte Agita Keiša raksta: "Draugu stipendijas akcija ir kā lielisks pamudinājums un atgādinājums pakavēties atmiņās par studiju laikiem un vēlreiz pateikties fondam par sniegto atbalstu. Katra noziedotā naudas summa klusībā kāda jaunieša acīs iededz cerību staru. Novēlu lai katram stipendiātam izdodas fondā atgriezties kā ziedotājam!" Ar Draugu stipendijām šogad studēs 13 jaunieši.

Kopš fonda dibināšanas, ir izveidota izcila sadarbība ar Rīgas Stradiņa universitāti, Rīgas Tehnisko universitāti, Latvijas Universitāti, Valmieras Augstskolu, Latvijas Lauksaimniecības universitāti, Rīgas Ekonomikas augstkolu, Ventspils Augstskolu, Daugavpils Universitāti, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju, u.c. Kopā izskoloti vairāk nekā 3700 jaunieši.

Pieteikšanās Vītolu fonda administrētajām stipendijām no 2021. gada 1. februāra līdz 1. martam.

Kā mūs atrast?
Rīga, Lāčplēša ielā 75B, Pieņemšanas laiks: 8.00-16.00

Raksti mums